Carnaroli
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri

AÇIKLAMA:

 

Geniş ve uzun taneleri ile İtalyan pirinçlerinin kralı olarak anılır. 

Nişastasını mükemmel ayarda saklama özelliği ile tüm risottolarda, tatlılarda, pilavlarda ve özel tariflerde kullanılır.

Japon pirinç cinsinden türetilen uzun taneli carnaroli az miktarda elde edildiği için en pahalı olanıdır.

Yüksek amiloz düzeyine sahip bu pirinç pişerken taneleri birbirine yapışmaz.

İtalya’nın po vadisinde yetiştirilen en  değerli pirinç türüdür.Su ve aroma tutma özelliği ile pişirme esnasında nişasta kaybetmeme özelliğini çok iyi dengeleyen bu ürün risotto yapımında bir numaralı tercihtir.

 
DİSTRİBÜTÖRLÜKLERİMİZ
HIZLI ERİŞİM