Bıldırcın Eti
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri
AÇIKLAMA: 
Bıldırcınlar tavuk ve sülünlerle yakın bir bağa sahiptir. Bıldırcının evciltilm esi 11. yüzyılda Japonya veya Çin’de gerçekleştirilmiştir. Japon bıldırcınları, 12. yüzyıldan önce Japonya’da zevk için ve özellikle sesleri için yetiştirilmiş, sonraları et ve yumurta üretiminde kullanılmış ve son zamanlarda bir laboratua r hayvanı olarak da önemi artmıştır. Küçük vücudu nedeniyle et üretiminde hiç bir zaman piliçler gibi popüler olamamış ancak özel yiyecekler sınıfında yerini almıştır. Ortadoğu, Asya ve Avrupa’da yaygın olarak tüketiliyorsa da Kuzey Amerika ve Avustraly a’da tüketim oldukça düşüktür .
Bıldırcın genel olarak mutfaklarımızda ızgara olarak tüketilmektedir.Son zamanlarda ise ara sıcak ,başlangıç ve bazı ana yemeklerin yanında kullanılmaktadır.
 
DİSTRİBÜTÖRLÜKLERİMİZ
HIZLI ERİŞİM